2007. november 16., péntek

Újabb pelenkák

Az elmúlt héten szabadidőmben szinte folyamatosan pelenkák készültek. Az eredmény négy darab 2 az 1-ben pelenka. Magyarországi utunkra igen hasznosak lesznek, nem kell félnem, hogy az autóban úton a repülőtérre vagy a repülőúton a pisi átpréselődik a gyapjúnadrágból Szilárd ruhájába, rossz esetben a miénkbe is. Ennek a veszélye megvan hosszabb ülés során és a repülőgépen nem szeretnék sem pelenkát sem ruhát cserélni.
Az első 2 pelenka a Muksut pelenka mintája szerint készült. A külsejük nedvességzáró PUL anyag, a belsejük mikrofleece.


A következő pelenkákat Wee weeka szabásminta alapján varrtam. A szabásminták és az elkészítéshez szükséges információk letölthetők innen:
http://www.thenappynetwork.org.nz/diy.php
Ezek szintén PUL-ból és mikrofleeceből készültek.
Ez a pelenkaminta nagyon tetszik, ilyet fogok varrni, ha még szükség lesz 2 az 1-ben tipusú pelenkákra. A mai nap fel is avattuk a sötétzöld színűt és nem volt semmi probléma vele :).

Az ötödik pelenka mintáját szintén a Wee weeka oldalán találtam. Ez pelenkabelsőnek készült, 2 réteg bambusz rugalmas frotírból és ez réteg pamut rugalmas frotírból. Csinos és puha pelenka lett belőle, de sajnos a fehér réteg csúnyán kivillan a két színes anyag közül, emiatt egy kicsit elhasználtnak tűnik.
Az első képen a patentok a legszorosabbra vannak állítva, így már kisebb babánál is lehet használni.


Mivel a pelenkába egyáltalán nem varrtam nedszívó réteget, ezért a hátulján hagytam rést, amin keresztül a megfelelő mennyiségű nedszívót be lehet rakni. A pelenkákra sajnos még csak fehér patentot tudtam rakni, a színesek csak valamikor év végén vagy jövő év elején jönnek meg.

Nincsenek megjegyzések: