2011. szeptember 18., vasárnap

Nagyon szeretek

csomagot kapni. Főleg, ha a tartalma ilyen szívemet melengető :


Az ujjaim már nagyon bizseregnek, hogy megmárthassam a festéklében a fonalakat.
De nem csak nekem volt jó napom szerdán, hanem az egész családnak, mert egy másik doboz is érkezett, teli könyvekkel:


Egy kivételes (számunkra legalábbis) lehetőség adódott a nyáron, valaki felajánlotta az autója csomagterét csomagszállítás céljából. No nem ingyen, de mi megörültünk a dolognak, mert így is jobban jártunk, mint a postázással, vagy ha semmit nem hozunk.
Így hát míg otthon (Mo-n) voltunk, én aktívan jártam a könyvesboltokat és próbáltam minél több könyvet beszerezni az elkövetkező évre. Minden nyaraláskor szoktunk mesekönyvet vásárolni, de a bőröndök befogadóképessége határos és a súlyra is kell figyelni, mert néhány könyvvel máris ott vagyunk a megengedett súlyhatárnál.
De most! Csak a választék színvonala szabott határt, de így is sikerült beszerezni egy dobozni könyvet. Láttátok volna Szilárdot, ahogy pakolta sorban a földre őket, mind valamennyire már ismerős, de a két hónapnyi várakozási idő után mégis újdonság!


Idén beiratkoztunk a helyi könyvtárba is, míg otthon voltunk, ott találtunk rá erre a könyvre, amit sajnos nem lehet kapni. Ha valaki tudna segíteni a beszerzésében, nagyon megköszönném!

A múlt hétvégénk is nagyon kellemes volt, szombaton Helsinkiben kirándultunk. Egy hangulatos kézimunkás vásárban indítottunk,



majd a nap hátralevő részét Suomenlinnán töltöttük. Kár, hogy csak most fedeztük fel ezt a helyet, nagyon jól éreztük magunkat, gond nélkül el lehetett volna ott tölteni egy egész napot.

5 megjegyzés:

maggomboc írta...

Megvan a keresett könyv, (megrendeltem, ha kézhez kaptam 3-5 munkanapon belül ígérték) továbbítom:). Cserébe majd jelentkezek a következő kéréssel, ha lehet: Kezdő kötő lévén fogalmam sincs hogyan kell fentről lefelé raglán pulcsit kötni. Megírnád nekem egyszer? Mostanság más munkákon dolgozom, tehát ráér, csak foglalkoztat a gondolat:)

maggomboc írta...

Ja, egyébként én is nagyon szerettem a hasonló lehetőséget, de a miénk megszűnt. (Ugye mi is észak-németo-ban lakunk, ide se egyszerű kofferban repülővel kihordani mindent...) Sajnos a kamionosok, akik barátok voltak már nem járnak erre, mert a kínaiak olcsóbban állítják elő és szállítják azokat a termékeket, amiket eddig Magyarországon gyártottak és onnan ők fuvaroztak:(. Duplán szomorú. Sőt nekem triplán.

Jucuu írta...

Maggombóc ne viccelj, nem úgy gondoltam, hogy ingyen jutnánk hozzá! Közben Szilárd keresztanyja is jelezte, hogy ő is talált egy helyet, ahol talán lehet kapni. Te merre találtad? Ezek szerint meg is rendelted már? Írsz e-mailt, folytassuk ott. :)

Katus írta...

Örülök a gyors intézésnek. Fantasztikus könyveket sikerült beszereznetek. :))))

Mtunde írta...

Amikor legutoljára jártam Helsinkiben, még a kézimunkás vásárok nem izgattak annyira, de legközelebb majd érdeklődök. Suomenlinna miatt pedig irigykedem. Többször eszembe jut, hogy azt a helyet a gyerekek is nagyon élveznék!