2009. október 24., szombat

All shawl és előfonál

Nagyon régen mentettem el magamnak ezt a mintát, aztán sokáig eszembe sem jutott, mígnem Nöné májusban bemutatta a saját példányát. Tudtam azonnal, hogy nekem is kell, mihamarabb. Végül augusztusig ért a gondolat, amikor is visszajöttünk Magyarországról a meleg nyárból ide, a hidegbe. Mert hideg volt és fáztam minden este, mert persze fűtés az nincs augusztusban (még jó), és a kinti 15 fok által a lakás is hűlni kezdett.
Először nem tudtam, hogy miből legyen, fonalat venni nem akartam, bár ennek a gondolatnak mindig nehéz ellenállni... Végül rájöttem, hogy kitűnő mód apasztani az előfonál készletemen ennek a kendőnek az elkészítésével. Gyorsan meg is lett, mivel az előfonalam jó vastag, 7mm-es horgolótű kellett hozzá.
Ment bele mindenféle szín, mert nem is sejtettem, hogy ez ennyi fonalat meg fog enni, így a tervezett 3 helyett 5 féle szín került bele (bár a képen nem látszik, a nyakánál sötétzöld, a szélénél pedig fekete színű). Így is a szélén variálnom kellett, mert különben nem lett volna elég a befejezéshez a fonál.
Ment egyből a mosásba (mosógépben, kézi mosás programon), így egy kicsit összébb ment, nincs olyan lágy esése, viszont csodásan melegít. A kifeszítése nem volt egyszerű, habtapira szoktam az ilyeneket, de ez a kendő alig fért rá.


Első All shawl kendőm
Modell: All shawl (Rav link)
Fonál: finn birka előfonala (100% gyapjú), 251g
Horgolótű: 7mm

6 megjegyzés:

pindi írta...

Hát ez nem semmi. Most visszakerestem, alig egy éve kezdtél el horgolni tanulni, most meg ilyen csodákat kreálsz. Fantasztikus vagy, gratulálok!

Crear írta...

pont erre gondoltam en is :) nagyon szep!!

nöné írta...

Nagyon mutatót lett! És ami fontos, hogy jól melegít!

anyahajó írta...

Ezt én is megcsináltam, és csodálkoztam, hogy hét cikkből áll a többiekében megszokott nyolc helyett. Persze csak a legvégén vettem észre. Na de látom, neked is ekkora, ezek szerint vagy mi ketten olvastuk félre a mintát, vagy mindenki más :) Persze így is kedvencem, csak picit nagyobb praktikusabb lett volna. Ugye milyen remek minta?

Jucuu írta...

Köszönöm Pindi és mindenki másnak is. :)
Anyahajó ez érdekes, amit írsz. Gyorsan megnéztem a leírást és a 4. oldalon szerepel egy kép a kiterített kendőről, azon is 7 cikk van. Ezek szerint mi olvastuk jól. :) Hol láttál 8 cikkejűt? Emlékszem a kendődre, megnéztem hogy megjegyzést nem hagytam, pedig annyira gyönyörű egy darab, szoktad használni? Én mindenképp megcsinálom másfajta fonálból is, annyira tetszik, szeretnék egy olyat is, amit nem itthon használok.

anyahajó írta...

A ravelryn van egy olyan funkció, hogy lehet látni, hogy egy minta alapján ki miket készített. erre a sálra rengeteg példa van, és sokon nyolc cikkelyes. De azóta már utánanéztem, hogy adott egy olyan verziót, hogy ha valaki nagyobbra szeretné, akkor még plusz szemeket kell horgolni az első sorban. Úgyhogy akkor mindenki jól olvasta :)
Amúgy igen, hordom, ősszel kendőként most meg kabát felé nagyobb sálként.